Kilpisjärven tarjoamat aktiviteetit

Kilpisjärveltä on mahdollista löytää useita eri aktiviteetteja. Tekemistä löytyy matkustit sitten yksin, puolison tai perheen kanssa. Tekemistä riittää viikoksi, jos toiseksikin. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka suomalaiset tykkäävät viettää aikaa kauniin luonnon saartamana.

Mitä Kilpisjärven luonnolla on tarjota?

Kilpisjärvi tarjoaa monenlaista luontoa. Polkuja riittää kaiken tason retkeilijöille, eikä luonnon kauneudesta voi välttyä. Suosituimmat nähtävyydet ovat Saana vuori ja sen luonto, Mallan luonnonpuisto, Saanajärvi sekä Kitsiputous. Alta lisäinfoa kustakin nähtävyydestä.

Saana vuori

Käsivarren lumo on silmin kosketeltava ja luontoretkiä löytyy niin haastavia kuin helpompia. Haastetta löytyy esimerkiksi Saana vuoresta, jonka päälle kiipeäminen vaatii valtavan määrän työtä ja suhteellisen hyvää fyysistä kuntoa. Tätä on kuitenkin helpotettu rakentamalla uudet rappuset vanhojen huonokuntoisten tilalle.
Ennen Saanan valloittamista, tulee retkeilijän selvitä myös irtokivistä ilman kompastumisia. Tästä huolimatta kiipeämis kokemus on suhteellisen miellyttävä. Viime vuonna 2019 Saana tunturi houkutteli yhteensä 26 000 retkeilijää.

Mallan luonnonpuisto

Mallan luonnonpuisto on Suomen vanhin luonnonsuojelualue, joka sijoittuu maantieteellisesti Enontekiölle. Puistossa kohoavat Iso-Mallan sekä Pikku-Mallan tunturit. Mallan luonnonpuisto on ollut suojeltuna jo vuodesta 1916 vuodesta lähtien ja sitä hallinnoi Metsäntutkimuslaitos. Mallan luonnonpuisto alueelta on mahdollista löytää Suomen monipuolisin tunturikasvilajisto.

Kitsiputous

Kitsiputous on vesiputous Mallan luonnonpuistossa, Enontekiöllä. Putouksen yhteiskorkeus on n. 100 metriä. Korkein porras on noin 30 metriä korkea. Kitsiputousta on kuvailtu erityisen kauniiksi paikaksi, jossa ennen hämmentävintä on sen suuruus. Kitsiputouksillle tehty retki on sellainen, joka ei takuulla tule unohtumaan koskaan.

Saanajärvi

Saanajärveä on mahdollista ihailla Saana-tunturin itäpuolelta. Kyseessä on pienikokoinen järvi Kilpisjärvellä. Järven rantaa on mahdollista pysähtyä fiilistelemään vilkkaassa päivätuvassa, jonka vastarannalta löytyy myös kota käyttövalmiina. Kodassa on mahdollista nauttia perheen yhteisestä makkaranpaisto hetkestä sekä unohtumattomasta lomafiiliksestä.

Kilpisjärvi yöpyminen

Kilpisjärvellä yöpyminen käy tunturimajassa, retkeilykeskuksessa sekä yksityisissä mökkimajoituksissa. Kilpisjärvellä sijaitsevat mökit ovat usein todella ylellisiä ja iltaisin niistä on mahdollista nauttia saunomalla ja takkatulen äärellä.
Rahoitusta mietittäessä, säästäminen on aina paras keino. Pientä luottoa mietittäessä apua on mahdollista saada Lainat.fi sivulta.

29 Apr 2020